Over

Mijn naam is Tine De Cleer, het hart en ziel achter Studio De Cleer. Ik koester een grote liefde voor het ambacht van de kleermaker. De klassieke couture technieken en het uitwerken van ingenieuze patronen, tot de kleinste details van de afwerking.

Mijn visie is om het vakmanschap op een moderne manier te herwaarderen. Omdat het anders kan, efficiënter, duurzamer en transparanter.


Mijn jarenlange ervaring vertaalde ik naar een tool van verandering. Een onderzoek naar de nauwe relatie tussen individuele expressie en vakmanschap.

Voor mij vertegenwoordigt Studio De Cleer zowel een herinnering aan de manier waarop van oudsher voor kleding werd gezorgd en gerepareerd, met toewijding en respect voor het vakmanschap. Zonder concessies aan kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid.

Het concept is opgebouwd om u in staat te stellen te creëren, eerlijk en met verantwoordelijkheid.


● De collectie


Mijn passie voor de perfecte pasvorm en duurzame kwaliteitsmaterialen, vormen de basis voor de collectie. Hoogwaardige stuks aan een eerlijke prijs, zodat je zeker kan zijn dat je enkel betaalt voor kwaliteit, design en een perfecte fit. De materialen zijn stofoverschotten van ontwerpers in een beperkt aantal hoeveelheden. Hierdoor is er maar een beperkt aantal stuks per model mogelijk. Soms is er maar 1 stuk beschikbaar, uniek dus! 

De collectie is een ode aan de vrouwen die zich kleden voor zichzelf, voor elke leeftijd en voor elke gelegenheid. Jij bent mijn muze, hoe je elk stuk interpreteert en styled. Het alledaagse leven is mijn grootste inspiratie. Elk kledingstuk is ontworpen om jaren te dragen, door te geven en levenslang gekoesterd te worden.

● Het atelier


Mijn passie om de branche ten goede te veranderen vormt de basis voor de relaties die we opbouwen.

Wanneer je dezelfde waarden deelt en zelf creatief aan de slag wil, bied ik u de mogelijkheid aan om te komen werken in het open atelier onder mijn professionele begeleiding.

Volg een workshop recycleren of schrijf je in voor de cursus 'maak je eigen trouwjurk'!